Detoxen: Het Reinigen van je Lichaam!

water plant fruit flower glass food green produce drink still life lemon cocktail mojito juice refreshment thirst liqueur detox bless you wellness macro photography flowering plant carafe alcoholic beverage glass carafe lemon balm detox water still life photography zitronrnscheibe land plant distilled beverage

Detoxen: het Reinigen van je Lichaam!

Giftige stoffen

Je lichaam staat de hele dag bloot aan allerlei giftige stoffen.
We eten bewerkte voeding, ademen uitlaatgassen in en gebruiken parfum. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Veel van deze toxische stoffen komen in jouw lichaam terecht. Soms in grote en soms in kleine hoeveelheden. Jouw lever maakt alle giftige stoffen onschadelijk en ruimt deze vervolgens samen met de nieren en darmen op.

Maar wanneer je teveel toxische stoffen binnen krijgt, raakt je lever overbelast met als gevolg dat giftige stoffen zich langzaam ophopen  in jouw lichaam. Dit kan tot allerlei vervelende klachten leiden zoals vermoeidheid, huidproblemen of een slechte spijsvertering. Iets wat je niet wilt. Dus kom in actie!

Detoxen

Reinig je lichaam! Detoxen is simpel gezegd het ondersteunen van
je lichaam bij het reinigingsproces. Dit kan op verschillende manieren: dagelijks of door een intensieve kuur.

Mijdt zoveel mogelijk giftige stoffen.
Dit kun je heel eenvoudig doen door:

  • Bewerkte voedingsmiddelen uit de keuken te bannen. Geen pakjes en zakjes meer.
  • Alcohol, roken en medicijnen zoals paracetamol te vermijden.
  • Vaker rauwe groente te eten en voldoende zuiver water te drinken.
  • Natuurlijke cosmetica en schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Detoxkuur

Wil je de lever een extra boost geven? Kies dan voor een krachtige detoxkuur. Er zijn veel mogelijkheden; darmspoelingen, een sapkuur of vasten. Vind je dit te heftig? Kies dan voor
een  op basis van kruiden. Silymarin en Curcuma zijn op dat gebied echte klassiekers. Deze traditionele kruiden zijn erg populair vanwege hun geneeskrachtige en reinigende werking. Al eeuwenlang worden ze in allerlei culturen gebruikt om het lichaam te zuiveren.

Frisse start

plant fruit food salad vegetable color lemonade drink shopping colorful healthy eat lemon cocktail cook lime smoothie juice nutrition vegetables cucumber tomatoes vegetarian spinach diet detox beetroot vitamins frisch herbs of course benefit from bless you chicory flu carrots virus punch bio natural foods local food vegetable juice superfood matcha ecologically prevent digestion beet diet food intestine non alcoholic beverage cocktail garnish limeade detoxify change nourishment freshly squeezed barley grass plant juice health shake

Detoxen levert je veel op. Niet alleen wordt je lichaam ontdaan van veel giftige stoffen. Je voelt
je ook fitter en energiek.

Wat doe jij om je lichaam van afvalstoffen te ontdoen?

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.