Dag Menu.

ONTBIJT

koude fruit zomer eten produceren limonade drinken bevroren geel heerlijk cocktail sap likeur topping smaak yoghurt bar ijscoupe smoothies softdrinks

Ontbijt om te drinken.

2 personen.

Benodigdheden:
  • Yoghurt (Griekse of halfvolle) – 300 a 400  ml
  • Havermout – 70 gram
  • Banaan – 1 (gepeld)
  • Sinaasappel (hand) – 1 groot (gepeld)
  • Appel – 1 grote (stukjes)
  • Amandelen of Walnoten – 60 gram
Bereiden:
  1. Neem een blender en voeg alle ingredienten bij elkaar.
  2. Blender alles goed en je kunt ontbijten.

LUNCH

 

cafe thee restaurant schotel maaltijd eten produceren groente pompoen vis ontbijt lunch keuken heerlijk cake ei avondeten tomaten nieuw Zeeland desserts Fox Glacier omelet frittata

Groenten – Omelet

4  personen.

Benodigdheden:
  • Eieren – 6 a 8 stuks.
  • Melk – klein scheutje
  • Ui – 1 (ringen)
  • Lente ui – klein bosje (fijn gehakt)
  • Knoflook – 2 teentje (geperst)
  • Gember – 3 a 4 cm (vers) (fijn)
  • Bleekselderij – 2 stengel (dunne plakjes)
  • Peterselie -klein handje (fijn)
  • Worteltjes – 8 stuks (dunne plakjes)
  • Champignons – 12 stuks (plakjes)
  • Kurkuma – 1 a 1 1/2 eetlepels
  • zout en peper (naar smaak)
Bereiden:
  1. Klop de eieren los met de melk en voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  2. Doe alle groenten bij elkaar en voeg de knoflook en de kurkuma toe
  3. Roer het groentenmengsel door de eieren.
  4. Doe een scheutje olie in de pan en voeg de geklopte eieren met groenten toe
  5. Bak  de omelet op zacht vuur, met een deksel op de pan, totdat hij lichtbruin is en draai hem dan om (met een bord).
  6. Bak de andere kant zonder deksel totdat de omelet uit zichzelf loskomt van de pan.

restaurant maaltijd eten salade eten avondeten berlijn avondmaal brunch Kurf Rstendamm italianen Abendbrot

Salade van kipfilet met groenten.

4 Personen

Benodigdheden:
  • Kipfilet – 400 gram (stukjes)
  • Kastajeschampignons – 200 gram (kwarten)
  • Sla (alle soorten) – 200 gram
  • Wokstukjes (vega) – 300 gram
  • Lente-uitjes – 4 a 6 stuks (gesnipperd)
  • UI – 1 grote (gesnipperd)
  • Gember (vers) – 1 1/2 a 2 eetlepels (geraspt)
  • (olijf) olie – 4 a 5 eetlepels
  • Sojasaus – 3 a 5 eetlepels
  • Rijstazijn – 3 a 5 eetlepels
  • Peper (molen) – naar smaak
  • Suiker / zoetstof / stevia – evt: naar smaak
Bereiden:
  1. Besprenkel de kipfilet met olijfolie, peper en gember.
  2. Bak de kipfilet ongeveer 5 minuten, voeg de wokreepjes toe en bak nog even mee (kijk op de verpakking voor de tijd).
  3. Bak de champignons, ui en lente-ui nog 3 minuten mee.
  4. Doe de sla en de gebakken ingredienten in een grote kom.
  5. Srenkel de dressing van olie, rijstazijn en sojasaus hier overheen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.