Zon, Zee, Strand …

Zon, Zee, Strand … Genieten of afzien?

Houdt jij van de zon, het strand en zout zeewater? Leuk.  Ik niet! Alleen al dat stoffige zand tussen mijn tenen…. ieuw! Dan zout water, het plakt en droogt zo akelig op. Sorry, gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde, want als het dan aan mij lag, waren de stranden en de zee leeg. Dat zou ook niet goed zijn voor alle bijverkoop en strandtenten. Maar jij vind het vast heerlijk om lekker in het (niet te sterke) zonnetje of in de schaduw op een strandstoel of een matje te liggen. Super!

Wat heb je allemaal nodig als je een dagje naar het strand gaat?

Noodzakelijk

 • Zonneverzorging
 • Lippenbalsem (factor)
 • Zonnebril
 • Flesje water
 • Badlaken
 • Heb je je badkleding thuis al aangedaan, vergeet dan niet om ondergoed mee te nemen

Niet noodzakelijk, maar zeker ook niet overbodig

 • Koelbox
 • Zelfgemaakte sandwiches, verpakt in aluminiumfolie
 • kleinere handdoek, om je gezicht en haar mee af te drogen)
 • Contant geld
 • Een flesje handreiniger
 • Petje om je hoofd en haar te beschermen
Niet echt belangrijk, maar maakt je dag wel net even wat leuker
 • Tijdschriften
 • Een strandtennis setje
 • Mp3-speler of iPod met de leukste muziek

Wat neem je mee met je kind naar het strand?

 • Droge kleren.
 • Zonnebrand en petten.
 • Zwemvleugels en een bal
 • Emmers, genoeg voor iedereen. Hetzelfde geldt voor het aantal scheppen.
 • Als de kinderen niet heel klein meer zijn neem dan zwembroeken mee.
 • Altijd een flesje water meenemen, zodat jij het in het zand gevallen ijsje niet hoeft af te likken. Ook handig voor het smoeltje dat onder het zand zit en het mondje dat gespoeld moet worden, als ze in het and gevallen zijn
 • Kleingeld voor ijsjes
 • Wil je gezond doen neem dan bananen, appels, druiven mee, maar laat alles wat kleeft of kleverig wordt thuis.
 • Pakjes drinken. Kinderen worden dorstig van spelen met zand
 • Natte (billen)doekjes. Onmisbaar. Er is altijd wel iets dat afgeveegd moet worden en met vochtige doekjes gaat dat nu eenmaal beter dan met een tissue. Ook neuzen kan je hier prima mee snuiten.
 • Als jouw kinderen weglopertjes zijn is een polsbandje ideaal. Mocht je ze toch uit het oog verliezen hebben ze in ieder geval jouw telefoonnummer bij de hand. Je kan natuurlijk ook je 06 op de arm van je kind schrijven, maar dat is meer iets voor in de speeltuin. Tenzij je watervaste inkt gebruikt, maar dat lijkt me minder gezond. Voor grotere kinderen kan je als herkenningsteken een vlieger aan je strandtas binden. Tegelijk handig voor als ze uitgeschept zijn.
 • Secret ingrediënt: belleblaas. Stop altijd een paar flesjes belleblaas in je tas. Voor als jij nog lekker zit te zitten, maar je kinderen elkaar al beginnen te schoppen. Dat typische punt waarop je denkt: hmmm, tijd om naar huis te gaan, maar ik zit nog zo lekker. Dat is het bellenblaasmoment. Geeft jou zo een half uur extra relaxtijd!
 • En vergeet vooral jezelf niet: drankje, koekje, boekje, handdoekje.

producten uitgelicht.

Je kunt het net zo bont maken als je zelf wil, maar een leuk badpak of bikini is natuurlijk altijd handig.

Ben je stevig gebouwd of heb je gewoon een maatje meer? Geen probleem, er zijn genoeg badpakken die je figuur net dat extra beetje steun geven op de juiste plekken. Vroeger (toen ik jonger was), tobde ik altijd met mijn figuur, vooral mijn buik, veschrikkelijk vond ik dat en droeg altijd zo’n correctie badpak. Het nadeel was, dat er toen de tijd eigenlijk geen leuke mode te vinden was voor wat zwaardere mensen.

Corrigerend badpak, bpc bonprix collection
Corrigerend Badpak – Maat 38 / 56

Ben je slank en tevreden.

Dan is er keus te over, leuke badpakken en bikini’s. Mocht je toch nog een paar pondjes kwijt willen , om in zo’n leuke bikini te passen. Kik dan even op: Voedingsadvies.

Bikini (2-dlg. set), bpc bonprix collection
Bikini (2-dlg. set) – Maat 34 / 44

Dan nog een heel belangrijk product: Zonverzorging.

Ga je een dagje naar het strand, dan is het belangrijk om niet in de heetste uren te gaan “bakken”. Zeker als je met kinderen gaat is het oppassen, want ze spelen, zitten in het water en het is te laat, voordat je er erg in hebt. Kijk ook eens naar: 6 – Adviezen over Zonnebrandcrème

Goede zonneproducten zijn er genoeg, maar het beste kun je producten zonder alle vreemde toevoegingen nemen. Dit is een product speciaal voor kinderen, maar er is van dit merk ook een uitvoering voor volwassenen. Het is een mooi merk, zie de:

Productbeschrijving

De tere huid van kinderen vraagt om een hoge UV- bescherming, dat kan met Lovea Bio. Lovea Bio Spray Kids met SPF 50 is voorzien van een vrolijk Disney design. Deze handige spray beschermt de huid van kinderen op een veilige wijze tegen zowel UVA- als UVB- straling. De spray bevat hiervoor een 100% natuurlijk, mineraal zonnefilter op basis van titaniumdioxide. De waterbestendige formule is vrij van synthetische parfums en bevat geen parabenen of nanodeeltjes.

Lovea Bio Kids SPF 50 – Zonnebrand spray

Lovea Bio Kids SPF 50 - Zonnebrand spray
Lovea Bio Kids SPF 50 – Zonnebrand spray

Na het zonnen kun je heel goed een After-sun gebruiken. Dat heeft dezelfde werking als een Body-lotion, maar het verkoeld de huid ook nog eens extra.

 

after sun
Lovea Bio Melk – 125 ml – Aftersun

Drink ……. Water.

Nee, geen pilsje of een wijntje. De alcohol ontrekt vocht  en als je pech hebt, valt het een beetje “verkeerd”. Het beste kun je water drinken eventueel met een smaakje. De sapjes en limonade zijn ook niet zo’n goede keus. Er zit zoveel suiker in dat je steeds meeer dorst krijgt.

wine flower animal green drink rest frog toy alcohol fig sit drunk funny germany plush stuffed animal kermit frogs stuffed toy

Naar huis.

Dan ga je na zo’n heerlijk, maar druk dagje weer naar huis. Je bent moe en hebt echt geen zin meer om te koken. Je kunt uit eten gaan of wat halen. Wil je toch een gezond maaltje op tafel zetten kijk dan even bij: Recepten en anders vindt je hier wat lekkere en snelle recepten: Kookboek. 10 Gerechten klaar in 15 minuten.

Ga jij graag naar het strand, of ga je liever ergens anders naar toe?

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.