De betekenis van: Gezond eten en Leven DIY.

Do it yourself / Doe het zelf

Een naam bedenken voor de website.

Dat is best lastig, want je moet iets verzinnen waar je jezelf in kunt vinden. Dus de eerste vraag aan mezelf was: Waar ben je goed in ….??? Ja, waar ben ik goed in, in mensen adviseren over gezonde voeding, lekkere gerechten met verse producten, natuurlijke (genees)-middelen, voedingssupplementen, homeopathie en kruiden. Oei, best wel veel. Hoe ga je daar nu een mooie naam bij bedenken.

Ik kwam op deze naam, omdat ik denk dat een:

Gezond leven inhoud, dat je gezond eet en beweegt en Gezond eten, houd een gezond leven in stand. Maar waar komen de letters DIY dan vandaan?

Do it yourself / Doe het zelf

Alles in het leven zul je zelf moeten doen, wat je ook wilt, moet en kunt. Al heb je begeleiding van  een Coach, een Personal Trainer, of wat dan ook als je zelf de schouders er niet onder zet gebeurd er niets.

Zo is het met een gezond eetpatroon en beweging ook. Je hoeft niet op een flesje water te leven en ook niet 5 dagen in de week jezelf af te zwoegen in de sportschool. Als je gezonde, verse voeding gebruikt en elke dag een half uur gaat wandelen, fietsen, de trap neemt, enz, ben je al aardig goed bezig.

Waarom deze site?

Er zijn al zoveel aflank-sites, gewichtsconsulenten, dieten, hypes ….. Dat klopt, maar dat is ook niet de bedoeling van mijn artikelen. Ik wil graag schrijven over gezonde producten, die ervoor kunnen zorgen, dat je jezelf een stukje prettiger voelt en je niet “uitgeblust” op de bank gaat hangen, na de zoveelste afhaal / bezorg-maaltijd. Omdat je geen zin, tijd, (smoesje) had om te koken. Je kunt vaak met maar een paar ingredienten een verantwoorde, lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten. Even een lekker, nieuw recept uit proberen om zo de nodige variatie te creeren.

Gebruike verse producten en kook gezonde maaltijden.

Daardoor val je vanzelf wat af, als je dat nodig hebt. Mijn man en ik hebben het ook zo gedaan. Het is geen dieet, maar een gedrags- en mind verandering. Zie ook: 5 / 2 Regel … Deel 1 & 2

Ik hoop dat deze uitleg een beetje duidelijk maakt, wat ik er mee bedoel.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.